Translate

onsdag 30. november 2011

Enkle kanelboller


 I helgen laget jeg kanelboller. Noen veldig lette å lage, fantastisk gode,kanelboller. Jeg skulle egentlig lage frokostbrød  , så jeg brukte bare en del av den samme deigen til å lage kanelboller. (Skal du kun lage kanelbollene kan du dobble mengden sukker, men bollene er veldig gode med noe mindre sukker i også)


Oppskrift frokostbrød
4 1/2 dl melk
6 ss smeltet margarin
3 ss sukker
50 gr gjær
2 egg
600 gr hvetemel

Bland sammen alt det tørre
Smelt smøret, og ha i melken til den er lunken
Ha eggene i melblandingen, og tilsett melkeblandingen
Bland sammen til det er en god deig. Spe på med litt mel ved behov.

La deigen heve i ca 1 time
Del deigen opp i passe stykker, og trill ut boller. Trykk et hull i midten på hver bolle, og la dem heve ca 1/2 time. Pensle bollene med smeltet smør, og strø over kanel & sukker. Noe smør vil samle seg i hullet i midten på bollene, og dette gjør dem ekstra gode og saftige.
Stek dem i ca 10 min på 200℃

2 kommentarer:

  1. Jeg brukte posegjær jeg... og veide det, dvs 4 poser.. så leste jeg bak senere at 1 pose tilsvarer 50 gr fersk gjær. Tror du dette er farlig? Eller at det ikke blir noe bra fordi jeg tydeligvis brukte fire ganger for mye??

    SvarSlett
  2. Kjære anonym :)
    Jeg har aldri hørt om noen som har tatt skade av litt ekstra mye gjær, så det går helt sikkert veldig bra :) Tror nok deigen din kan heve seg over alle bredder, men jeg er sikker på at resultatet blir helt flott! Lykke til!

    SvarSlett